DOLLY´s DAGBOEKEN

Burgermoeder Dolly Zuidkruis herself heeft op 1 februari 2014 met terugwerkende kracht het leegstaande blog van de Columnisten van Katoen onteigend. Sindsdien maakt ze haar eigen Dagboek ermee wereldkundig.
Iedere gelijkenis met de echte wereld berust op louter toeval; de werkelijkheid is immers te absurd om verzonnen te kunnen zijn.


woensdag 26 maart 2014

DOLLY'S MOZAÏEK



 
Twee volstrekt willekeurige passanten oefenen balkonscene           (foto: gemeenste archief Sas-Laweit)

Nog krap een maand te gaan en dan is-ïe daar, de dag die je wist dat zou komen. De hoogste tijd dus om wat puntjes op de ï te gaan zetten. Definitieve afspraken maken met de kapper en de nagelstudio, een knoop doorhakken van wat ik aan zal trekken, de beveiliging regelen en nog een paar van die dingetjes. Gelukkig had de wethouder vorig jaar al een feestelijk mozaïekje in elkaar laten leggen door zijn vrienden van het vïllakamp, dus dat is nu alleen nog een kwestie van even de hogedrukspuit erover en Zijne Koninklijke Hoogheid ziet er weer spïc en span uit.

Graag had ik voor het oog van de media's de schítterende, nee wat zeg ik, magïstrale beeltenis van ZKH feestelijk geopend met een flesje bubbels en een rondedansje over Zijne Koninklijke Hoofd, maar helaas, tussen kunst en kïtsch staan wetten in de weg, en praktische bezwaren. De route moet geheim blijven. Daarom willen we, bij wijze van hoge uitzondering nu ook niet herkenbaar in beeld, want dan zouden terroristen wel eens kunnen afleiden waar of dat ze de 27ste moeten wezen. Het is dus expres, dat we op de foto onherkenbaar zijn. Dat de lezer dus niet denkt van hé, die twee hebben allebei een bord voor hun kop, want dat hebben ze niet. Tenminste, ïk niet.

Hoort, zegt het voort,
tenue de ville met boxer-short!

Of zal ik mijn roodzwarte Katrien-Duckpakje toch nog een keer aantrekken?

Dolly Zuidkruis
burgemeester Sas-Laweit

Geen opmerkingen :